Behind the lens is my favourite place to be

Tijdens mijn studies marketing ben ik in 2017 begonnen als zelfstandig fotografe in bijberoep. Fotografie heeft altijd een groot deel van mijn leven uitgemaakt. Zo liep ik als klein kind al rond met mijn eigen camera, een Canon film camera die ik dan in een schildpad fototas stak.

Na jaren twijfelen besloot ik dan toch mijn droom na te jagen. Na jaren vrijwilliger te zijn op sportkampen voor kleuters werd het al snel duidelijk wat mijn eerste specialisatie zou zijn: kinder- en familiefotografie. Dit evolueerde al snel naar newbornfotografie, maar ook naar alles wat met liefde te maken had. Zoals zwangerschappen, koppelfotoshoots en huwelijken.

Ik vind het fantastisch dat families mij vertrouwen om hun meest kostbare herinneringen op beeld vast te leggen. Het is voor mij een enorm fijn gevoel dat ik met één druk op de knop een moment vol liefde en vreugde kan vastleggen.

Als kind van ouders die beide geïnteresseerd waren in fotografie, heb ik fotoboeken vol herinneringen. Deze erfstukken wil ik graag ook aan andere families geven; mooie natuurlijke foto’s waar de emoties van op af te lezen zijn en kwaliteitsvolle producten die lang mee gaan. Want hoe fijn is het om jaar na jaar jullie groeiende gezinnetje op beeld te zetten en deze foto’s via albums en wall art te kunnen bewonderen ook nadat jullie kinderen niet meer zo klein zijn?

Wie ben ik?

Dankzij de tekst hierboven weten jullie al wie de fotograaf is achter Nikki Ickx Photography. Maar wie is Nikki zelf? Jullie vertrouwen belangrijke momenten aan mij toe, en daarom wil ik ook mijzelf even persoonlijk voorstellen.

Ik ben Nikki! Een twintiger die ondertussen al dichter naar de 30 gaat dan gewenst. Ik ben full time marketing manager bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in meubels en interieurdecoratie. Een job die ik heel graag doe, maar nog leuker vind om te combineren met mijn échte passie: het fotograferen van alles wat met liefde en familie te maken heeft!

In mijn vrije tijd geniet ik vooral van de kleine dingen, zoals restaurantbezoekjes of terrasjes met vriendinnen, shoppen, gezellige avondjes in mijn appartementje of wandelen in de Ardennen met mijn hond en mama. Als ik een zondag geen fotoshoot heb, dan spendeer ik hem het liefste met een vriendin of heerlijk op de bank met Netflix op. Niets zo fijn als een dekentje, een snack en een Scandinavische thriller of Harry Potter film!

Hiernaast zie je enkele foto’s uit mijn fotomap ‘Day to day’. Met enkele smartphone foto’s van de dingen die ik extra apprecieer. Zoals het ontdekken van nieuwe plekken, leuke hoekjes in mijn appartement en een mooie zonsondergang!

Enkele cijfers

0
jaar eenmanszaak

Tijdens mijn studies Marketing in 2017 vroeg ik in maart mijn eerste ondernemingsnummer aan en werd ik officieel eigenaar van mijn eigen eenmanszaak.

0
Landen bezocht

Volgende landen bezocht ik al: België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Japan, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Schotland, Sicilië, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Zuid-Korea, Zweden & Zwitserland

Volgende op de bucket list: Nieuw-Zeeland!

0
jaar tijdens mijn eerste huwelijk

Mijn eerste huwelijk fotografeerde ik enkele maanden al na het aanvragen van mijn ondernemingsnummer. Het was het huwelijk van mijn neef en zijn vrouw en ik was heel zenuwachtig! Gelukkig ging alles goed en zijn beiden nog steeds heel blij met de foto’s.