Huwelijk Inne & Gilles

Inne en Gilles | Linkeroever & Lokeren

Al van bij het kennismakingsgesprek hadden Gilles en Inne een heel duidelijk idee over hoe hun huwelijk er uit moest zien. Als videograaf vond het Gilles het belangrijk dat er ook genoeg nagedacht werd over het visuele, en dat er voor alle aspecten genoeg tijd werd uitgetrokken om alle momenten goed op beeld vast te leggen. Hun dag werd goed volgepland met het klaarmaak moment, een uitgebreide first look, een burgerlijke ceremonie, een familielunch, de huwelijksfoto’s, een receptie, een gepersonaliseerde ceremonie, een diner én het avondfeest. Het was een lange dag, maar met zo veel mooie momenten! 

De dag startte in Linkeroever, met foto’s van het klaarmaken van de bruid en bruidegom. Inne en Gilles kozen ervoor om elkaar niet te zien tot de first look, maar maakten zich wel in hetzelfde huis klaar. Inne beneden, Gilles boven. Voor de first look kozen ze ook bewust een andere locatie dan hun eigen huis: het Galgenweel in Linkeroever. Slechts enkele minuten wandelen van hun huis, maar met een prachtig uitzicht op de Schelde. De first look was bovendien extra bijzonder aangezien de zus van Gilles, Charlotte, de jurk van Inne en het pak van Gilles maakt. 

Nadien stapte iedereen de fiets op om zo naar het stadhuis te rijden. Inne in de bakfiets, ik en videograaf Darvin op een geleende fiets om mee naar het stadhuis te rijden. Aangezien we naar rechteroever moesten, betekende dit ook een rit op de watertaxi/veerboot. We hebben best wat blikken gekregen, maar wauw de beelden van deze momenten zijn zo leuk geworden! Vooral het moment dat ze de grote markt op reden, is een moment dat mij nog heel lang zal bijblijven.

Daarna was het tijd voor het burgerlijk huwelijk. Tot iedereens verrassing in het stadhuis van Antwerpen. Slechts enkele weken voordien kregen Gilles en Inne te horen dat de restauratie voltooid was en dat ze in het Stadhuis zouden trouwen in plaats van in Felix Pakhuis. Wat een eer ook voor mij om in mijn geliefde Antwerpen een bruidspaar te mogen fotograferen in het befaamde stadhuis.

Na het gemeentehuis was het tijd voor de huwelijksfoto’s! Aangezien Inne en Gilles zowel de stad als de natuur als achtergrond wouden, beslisten we om voor de familielunch nog even aan ’t Steen te stoppen. Met als resultaat super mooie foto’s met als achtergrond de geschiedenis van stad Antwerpen.

Na de familielunch was het tijd voor deel 2 van de foto’s: de foto’s in het groen, in de natuur. En ook hier werd er voor een locatie gekozen dichtbij hun geliefde thuis: park Middenvijver op Linkeroever. Met bomen, zandvlaken en open velden de perfecte locatie voor veelzijdige foto’s. En hoe cool trouwens dat Inne gewoon dacht ‘fuck it’, voor mooie foto’s ga ik met veel plezier op de grond liggen.

De receptie, het diner en het huwelijksfeest hielden plaats in Lokeren, Gilles’ hometown. Met als versiering veel persoonlijke touches en memento’s van hun reizen als koppel. Ook de ceremonie bevatte veel persoonlijke touches met speeches van de getuigen (hun broer en zus), een peuter ringendrager en persoonlijke geloften. En nadien… toen kon het feestje echt beginnen!

De avond starte met een korte receptie en het diner voor de ceremoniegasten. In plaats van een traditioneel diner kozen Inne en Gilles voor food stalls met eten uit verschillende landen. Opnieuw een knipoog naar hun favoriete activiteit: reizen en de wereld ontdekken. Nadien kwamen de avondgasten toe, werden de groepsfoto’s genomen en werd de taart aangesneden. Er was zelfs een prachtig gouden uurtje, waarvoor ik Gilles en Inne met alle plezier 20 minuten ontvoerde. Al bij al was het een fantastische avond met een geweldig bruidspaar!